Janis Mazeiks: Misiunea civilă de consiliere care ar putea fi instituită în Rep. Moldova sub egida UE va ajuta  țara să-și consolideze capacitățile în domenii vulnerabile

  • 22 Februarie 18:39
Janis Mazeiks: Misiunea civilă de consiliere care ar putea fi instituită în Rep. Moldova sub egida UE va ajuta  țara să-și consolideze capacitățile în domenii vulnerabile

Misiunea civilă de consiliere care ar putea fi instituită în Rep. Moldova sub egida Politicii Externe și de Securitate Comune a UE, despre care s-a discutat zilele trecute la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles, va ajuta  țara să-și consolideze capacitățile în domenii vulnerabile. Proiectul este în stadiul de pregătire, reprezentanți ai Comisiei Europene efectuând deja două vizite în Rep. Moldova, de evaluare a necesităților, susține ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks.

„Au fost făcute deja două vizite din partea reprezentanților Comisiei Europene  și din partea Serviciului European de Acțiune Externă pentru  a explora nevoile țării, care sunt domeniile de interes pentru autoritățile Rep. Moldova. Ultima vizită a fost făcută săptămâna trecut. ar putea fi oferite sfaturi legate de îmbunătățirea securității cibernetice, de exemplu dar ar putea fi și pe alte subiecte. E mai degrabă o misiune de consolidare a rezilienței prin servicii de consiliere”, a spus Janis Mazeiks.

Despre instituirea în Rep. Moldova a unei misiuni civile în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună a UE, a vorbit la Bruxelles, după Consiliul Afaceri Externe, șeful diplomației europene Josep Borrell, fiind ulterior anunțată și de ministrul de Externe, Nicu Popescu.

Subiectul a fost introdus pe agenda reuniunii la inițiativa României, care a mai propus crearea unui centru pentru combaterea dezinformării, dar și instituirea unui regim de sancțiuni împotriva celor care încearcă să destabilizeze R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău