Janis Mazeiks, despre titlul de cetățean de onoare al orașului Ungheni: „Onoarea de a primi acest titlu nu este personală; ea se îndreaptă către UE”

  • 29 August 18:24
Janis Mazeiks, despre titlul de cetățean de onoare al orașului Ungheni: „Onoarea de a primi acest titlu nu este personală; ea se îndreaptă către UE”

Ieri, 28 august, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al orașului Ungheni. În acest context, ambasadorul a venit cu un mesaj de pagina sa oficială de Facebook, în care menționează că a fost profund mișcat să primească acest titlu, dar că, în același timp, onoarea acestuia nu este una personală, ci se îndreaptă către Uniunea Europeană; către Delegația UE în Republica Moldova și către toți cei care lucrează pentru promovarea integrării europene a Republicii Moldova.

Am fost profund mișcat ieri să primesc titlul de cetățean de onoare al orașului Ungheni, primul astfel de titlu din viața mea.

Sunt sigur că acesta reflectă recunoașterea numeroaselor schimbări realizate în municipiu cu ajutorul Uniunii Europene în ultimii ani. Este vorba de proiecte în valoare de 10 milioane de euro – de la renovarea pieței orașului, până la iluminatul inteligent, sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii, crearea ghișeului unic... De fiecare dată când am ajuns la Ungheni, m-am bucurat să văd evoluții vizibile constante.

Onoarea de a primi acest titlu nu este personală; ea se îndreaptă către Uniunea Europeană, către Delegația UE în Republica Moldova și către toți colegii mei care lucrează pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor din întreaga țară și pentru promovarea integrării europene a Moldovei.

Pe o notă mai personală, sunt mândru că am reușit să vă spun mulțumesc în limba română – a fost probabil cel mai lung discurs rostit în română, fără notițe, de până acum”, menționează Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău. 

Citiți șiȘeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a devenit cetățean de onoare al orașului Ungheni

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:5,14 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
20
Wed
20
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău