Jair Bolsonaro va recunoaște Ierusalimul capitală a Israelului și va transfera ambasada braziliană

  • 02 Noiembrie 2018 12:14
Jair Bolsonaro va recunoaște Ierusalimul capitală a Israelului și va transfera ambasada braziliană

Președintele-ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, intenționează să transfere sediul ambasadei braziliene în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, argumentând că națiunea israelienă este suverană, astfel că are dreptul de a stabili care este propria capitală, scrie Mediafax.

Jair Bolsonaro, un politician cu accente populiste și naționaliste, a câștigat scrutinul prezidențial din Brazilia.

"Israelul este un stat suveran. Dacă israelienii decid care este propria capitală, noi acționăm în mod corespunzător. Când am fost întrebat în campania electorală dacă voi transfera ambasada (la Ierusalim -n.red.) atunci când voi deveni președinte, am răspuns afirmativ; poporul israelian decide care este capitala Israelului, nu altcineva", a declarat Jair Bolsonaro într-un interviu acordat cotidianului Israel Hayom.

Recent, premierul Australiei, Scott Morrison, a semnalat că intenționează să decidă recunoașterea orașului Ierusalim drept capitală a Israelului, din rațiuni electorale.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat în decembrie 2017 decizia controversată de a considera orașul Ierusalim drept capitala Israelului și, implicit, de a muta acolo ambasada SUA.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău