Jair Bolsonaro împarte coronavirus guvernului său - doi miniștri brazilieni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19

  • 21 Iulie 2020 08:43
Jair Bolsonaro împarte coronavirus guvernului său - doi miniștri brazilieni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19

Ministrul Cetățeniei și Ministrul Educației din Brazilia au dezvăluit că au fost confirmați cu noul coronavirus la două săptămâni după ce președintele țării, Jair Bolsonaro, a fost confirmat și a intrat în carantină.

Ministrul Cetățeniei, Onyx Lorenzoni, și Milton Ribeiro, Ministrul Educației din Brazilia, au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Ribeiro a dezvăluit că este pozitiv pentru COVID-19 la câteva ore distanță de anunțul similar făcut de Lorenzoni. Ambii miniștri se află în carantină și urmează medicația specifică pentru COVID-19.

Lorenzoni a scris, pe pagina sa de Twitter, că a început să simtă simptomele bolii joi și că a făcut testul vineri. El a adăugat că se tratează cu o combinație de medicamente care include clorochina și că organismul său reacționează bine la acest tratament.

Bolsonaro este el însuși un susținător al tratamentului cu clorochină și hidroxiclorochină, pe care a anunțat că îl urmează, deși specialiștii spun că acest medicament folosit, în general, pentru tratarea malariei este ineficient și chiar periculos pentru pacienții cu COVID-19.

Brazilia a depășit pragul de două milioane de infectări cu noul coronavirus și a raportat aproape 80.000 de decese de la începutul pandemiei.

Președintele Jair Bolsonaro a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus pe 7 iulie și se află carantinat sub tratament la Palatul Alvorada din Brasilia. Alți trei oficiali guvernamentali de rang înalt au fost infectați împreună cu întreaga delegație după o vizită din luna martie efectuată în SUA.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău