Jaf în Herson: Soldații rușii fură mașinile civililor ucraineni pentru a fugi din oraș

  • 23 Octombrie 2022 11:51
Jaf în Herson: Soldații rușii fură mașinile civililor ucraineni pentru a fugi din oraș

Tot mai multe scene de jaf și furturi au fost raportate în ultimele zile în Herson. Conform oficialilor ucraineni, soldații ruși au început să fure mașinile civililor ucraineni, în încercarea de a fugi din oraș cu ajutorul bacurilor și barjelor care fac legătura între cele două maluri ale Niprului, în condițiile în care podul strategic Antonovski a fost grav avariat de bombardamente.

Reprezentanții armatei ucrainene susțin că trupele ruse s-au retras deja din două localități - Harivne și Hkalove - aflate la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Herson, precum și din Berislav, oraș situat la est de Herson.

Conform celui mai recent raport publicat de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), rușii pregătesc, în același timp, orașul Herson pentru „luptă urbană”. De asemenea, militarii ruși au construit un pod de barje, situat în vecinătatea podului grav avariat Antonovski, de pe Nipru, care va fi folosit pentru evacuarea trupelor și care va deveni astfel un „punct critic de trecere” pentru forțele ruse din regiune.

Recent, autoritățile ruse de ocupație din Herson le-au cerut civililor să părăsească „imediat” capitala regiunii, orașul Herson. Trupele ucrainene eliberatoare avansează în forță în regiune. „Toți locuitorii civili din Herson trebuie să părăsească imediat orașul”, a transmis pe rețeaua rusescă Telegram administrația de ocupație din regiune, menționând o „situație tensionată pe front” și „un pericol crescut de bombardamente masive”. Evacuările spre malul stâng al fluviului Nipru, care desparte regiunea în două, au început încă de miercuri.Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău