Jaf de proporții în lumea cripto. Peste 100 de milioane de dolari au dispărut din conturile gigantului Binance

  • 08 Octombrie 2022 17:00
Jaf de proporții în lumea cripto. Peste 100 de milioane de dolari au dispărut din conturile gigantului Binance

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din întreaga lume, a decis vineri închiderea temporară a platformei după ce hackerii au reușit să fure token-uri BNB în valoare de peste 100 de milioane de dolari, scrie CNBC, citat de businessmagazin.ro.

Compania a declarat că a luat legătura cu validatorii de tranzacții  și a suspendat toate schimburile pentru siguranța utilizatorilor. O  echipă specialiști lucrează în prezent la investigarea și închiderea  breșei de securitate.

 „Acum deținem controlul asupra problemei. Fondurile dumneavoastră  sunt în siguranță. Ne cerem scuze pentru situație și vom furniza  actualizări ulterioare în conformitate cu evoluția situației”, se arată  într-o postare a companiei pe Twitter.

Potrivit estimărilor, hackerii au dat o lovitură cuprinsă între 100  și 110 milioane de dolari. Compania a reușit să blocheze accesul la 7  milioane de dolari cu ajutorul echipei de securitate.

Binance Smart Chain este o rețea dezvoltată de gigantul cripto  Binance în 2019, care funcționează conform acelorași reguli și norme pe  care le urmează majoritatea platformelor de tranzacționare.

Lovitura încasată de Binance este cea mai recentă dintr-o serie de  atacuri cibernetice majore care vizează platformele cripto. De cele mai  multe ori hackerii profită de programarea neglijentă a dezvoltatorilor  pentru platformelor pe care le vizează.

În 2022 aproape 1,4 miliarde de dolari s-au scurs de pe platformele  de tranzacționare a monedelor virtuale, potrvit datelor furnizate de  Chainalysis.

Binance, care este cea mai mare platforma de tranzacționare din lume  după volumul de tranzacții, nu a făcut publice alte detalii suplimentare  privind modul în care hackerii au acționat.

Lumea cripto se confruntă cu un an dificil, în care aproape două  trilioane de dolari s-au evaporat din piață. La prăbușire au contribuit  și momentul Terra dar și înrăutățirea peisajului economic la nivel  global, care au impactat puternic piața și investitorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău