Jacek Czaputowicz: „Transmit un semnal puternic colegilor din R. Moldova că vom sprijini aspectul pro-european al politicii de integrare”

  • 12 Iulie 11:27
Jacek Czaputowicz: „Transmit un semnal puternic colegilor din R. Moldova că vom sprijini aspectul pro-european al politicii de integrare”

Republica Moldova reprezintă o țară importantă pentru Polonia în ceea ce ține de acordarea ajutorului pentru dezvoltare și a celui umanitar. Declarația a fost făcut de Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz, aflat într-o vizită la Chișinău.

La întrevederea cu omologul său din R. Moldova, oficialul polonez a declarat  că speră ca această colaborare între Varșovia  și Chișinău să fie în continuă creștere.

De asemenea, șeful diplomației poloneze speră că programul Guvernului Sandu va fi axat pe domenii sensibile, care prevăd reforma în domeniul combaterii corupției, reforma în domeniul afacerilor interne, dezoligarhizarea statului.

Jacek Czaputowicz a spus că Polonia este gata să împărtășească experiența proprie pentru ajustarea reformelor în perioada de preaderare la Uniunea Europeană.

Transmit un semnal puternic colegilor din R. Moldova că vom sprijini aspectul pro-european al politicii de integrare”, a spus Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Jacek Czaputowicz.

La rândul său, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a apreciat că relațiile dintre Polonia și Republica Moldova sunt excelente în toate domeniile. El a vorbit cu omologul polon și despre agenda de colaborare europeană.

„Dorința noastră fermă este de a elimina prețurile la roaming între statele Parteneriatului Estic și cele ale Uniunii Europene, să simplificăm posibilitățile cetățenilor R. Moldova de a preschimba permisele de conducere și intensificarea relațiilor noastre pe linia mai multor instituții. Intenția noastră e să ne mișcăm cu maximă rapiditate pe acest subiect în plan bilateral și să replicăm aceleași realizări cu alte state ale Uniunii Europene”, a declarat Nicu Popescu.

Oficialii au anunțat că în curând va avea loc cea de-a șase întrunire interparlamentară dintre grupurile de lucru din Polonia și R. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
6,82 °C
cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1 m/s
Mon
14 °C
Tue
15 °C
Wed
15 °C
Thu
15 °C
Fri
13 °C

Curs oficial BNM 23 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4600 -0.0600
USD 17.6228 -0.0168
RON 4.1020 -0.0146
UAH 0.7218 0.0040
RUB 0.2762 0.0011
Arhivă Radio Chișinău