Iurie Reniță | Deputații PSRM ar obstrucționa activitatea Comisiei pentru politică externă, la inițiativa lui Igor Dodon

  • 20 Noiembrie 2019 12:25
Iurie Reniță | Deputații PSRM ar obstrucționa activitatea Comisiei pentru politică externă, la inițiativa lui Igor Dodon

Deputatul din partea Blocului ACUM, Iurie Reniță, declară că deputații socialiști ar obstrucționa activitatea Comisiei pentru politică externă și integrare europeană, la inițiativa președintelui Igor Dodon.

„Aflu cu multă stupoare, din surse PSRM, că dodonistul “nostru” este inițiatorul obstrucționării activității Comisiei parlamentare pentru Politică Externă și Integrare Europeană pentru a treia oară consecutiv prin neparticiparea lui și a deputaților socialiști la ședințele săptămânale. Motivul obstrucționării este unul incredibil: cum de am "îndrăznit" să fac publică informația despre finanțarea PSRM și a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din offshore-urile din Bahamas? De asemenea, de ce am depus un demers la Procuratura Generală, urmare căruia se efectuează urmărirea penală în cauza nr. 2016970433 de către Procuratura Anticorupție pornită pe faptul spălării banilor, fiind vizată activitatea întreprinderii “Exclusiv Media SRL, condusă de deputatul socialist Corneliu Furculiță, care este consătean cu Igor Dodon și una dintre cele mai apropiate și de încredere persoane ale șefului statului”, a declarat deputatul.

Deocamdată, nici deputații PSRM care fac parte din Comisia respectivă, nici Igor Dodon nu a reacționat la aceste acuzații.

Amintim că Iurie Reniță, Octavian Țîcu și Lilian Carp au depus la 23 octombrie o sesizare la Procuratura Generală în care au cerut investigarea finanțării PSRM în campania prezidențială din 2016, deoarece există suspiciuni că au fost utilizate scheme de spălare de bani. La baza acestor suspiciuni ale deputaților a fost un raport al ofițerilor Centrului Național Anticorupție încă din mai 2016 care ar fi arătat că persoane din anturajul PSRM au primit 1,5 milioane de euro prin intermediul unor firme off-shore din Bahamas.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău