Iurie Reniță: Declarațiile lui Igor Dodon cu privire la România nu reprezintă opinia majorității

  • 20 Martie 2018 15:36
0%
00:00:00
00:00:00

România ar putea deveni dușmanul Nr.1 al Republicii Moldova, dacă va continua să susțină mișcările unioniste, a declarat președintele Igor Dodon într-un interviu. El a afirmat că acțiunile unioniste sunt principalul pericol pentru Republica Moldova. Pe de altă parte, experții califică  aceste declarații drept isterice și care nu reprezintă poziția majorității cetățenilor Republicii Moldova. 

Pericolul Nr1 pentru Republica Moldova sunt acțiunile unioniste, iar România ar putea deveni principalul său dușman dacă va continua să le susțină, a declarat Igor Dodon. El a condamnat și semnarea de către autoritățile locale a unor declarații simbolice de unire a Republicii Moldova cu România. Pe de altă parte, Igor Dodon s-a pronunțat în favoarea interconectări energetice a Republicii Moldova la rețelele din România.

Solicitat de Radio Chișinău, fostul ambasador al Republicii Moldova la București, Iurie Reniță a menționat că nu este pentru prima dată când Igor Dodon face asemenea declarații, menționând că România nu ar trebui să le acorde atenție pentru că nu reprezintă opinia majorității populației.

România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, iar declarațiile lui Igor Dodon sunt doar politice și în context electoral, dar care nu fac față unui șef de stat, a comentat și fostu ministru adjunct de Externe, Iulian Groza.

Igor Dodon,  a criticat și anterior România pentru că ar încerca să intervină în afacerile interne ale Republicii Moldova. El insistă și pe interzicerea organizațiilor și manifestațiilor unioniste în Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău