Iurie Reniță: A fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a lui Igor Dodon în dosarul "kuliokului/sacoșei"

  • 17 Mai 2022 17:07
Iurie Reniță: A fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a lui Igor Dodon în dosarul Foto: ZDG

Fostul deputat Iurie Reniță a anunțat că magistrații de la Curtea de Apel Chișinău (CA) au casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon după imaginile în care ar fi primit o sacoșă cu bani de la fostul lider PD, Vlad Plahotniuc.

„Vă aduc o veste foarte bună: cu puțin timp în urmă Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.
Prin această Hotărâre a CA Chișinău a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a fostului șef de stat, Igor Dodon în dosarul "kuliokului/sacoșei". După 2 ani de luptă cu kuliokarul Dodon, Procuratura Generală are acum toate posibilitățile să facă o investigație imparțială, echidistantă și în strictă conformitate cu legislația în vigoare”, a declarat Iurie Reniță. 
 

Amintim că Procuratura Generală anunța în 2021 că a inițiat un proces penal în urma denunțurilor depuse de către Andrei Năstase, care era președinte al Platformei DA, și Iurie Reniță, care era deputat, în legătură cu imaginile video care arată că fostul președinte Igor Dodon ar fi primit o pungă cu bani de la ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc. Acțiunea ar fi avut loc în timpul negocierilor dintre PSRM și PDM în vederea formării unei coaliții parlamentare. Ulterior, Procuratura a anunțat nu va iniția un dosar penal pentru că este imposibil să demonstrezi ce se afla în punga respectivă. Igor Dodon a negat că ar fi primit bani de la Plahotniuc. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău