Iurie Osoianu va fi director interimar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină

  • 21 Iunie 2019 11:12
Iurie Osoianu va fi director interimar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină

Iurie Osoianu va fi director interimar al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină până la numirea unui nou director al instituției. Anunțul a fost făcut public de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, în ședința de Guvern. Osoianu o va înlocui pe fosta directoare Tamara Andrușca. Osoainu a deținut, până acum, funcția de director adjunct al instituției.

Tamara Andrușca, apropiată liderului PDM Vlad Plahotniuc, a fost demisă de Guvern pe 10 iunie, pe motiv că a gestionat ineficient și netransparent Fondul Asigurării obligatorii de asistență medicală. Ala Nemerenco, ministra Sănătății a spus atunci că există „în cadrul CNAM o utilizare a banului public netransparentă și ineficientă”, dar și dubii referitor la procesul de contractare a instituțiilor medicale, scrie sănatateinfo.md.

Amintim că Tamara Andrușca a fost numită în funcția de director general al CNAM de către Guvernul Pavel Filip în decembrie 2018, când Dumitru Parfentiev, un alt apropriat al PD, a plecat din funcție. Numele Tamarei Andrușca este strâns legat de cel al liderului PD, Vlad Plahotniuc, ambii deținând funcții importante în diverse companii pe care Plahotniuc le administra. Andrușca a venit la CNAM de la Curtea de Conturi, unde a deținut funcția de vicepreședinte.

La scurt timp după venirea Tamarei Andrușca în această funcție a izbucnit un nou scandal. Cel legat de insuline, când autoritățile din Sănătate au decis să schimbe producătorul de insulină, iar CNAM a intrat în joc, implicând Poșta Moldovei, instituție ce s-ar obliga să împartă cutii cu glucometre, teste și lanțete direct acasă la bolnavi. CNAM a refuzat să spună cu cât a plătit Poșta Moldovei pentru acest serviciu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău