Iurie Munteanu s-a descalificat pentru poziția de lider al PCRM (Timpul)

  • 15 Noiembrie 2012 13:33
Iurie Munteanu s-a descalificat pentru poziția de lider al PCRM (Timpul)

George Damianscrie în Timpul că după bătaia de joi, 8 noiembrie, din Parlament, deputatul comunist Iurie Munteanu s-a descalificat pentru poziția de lider al PCRM, așa cum s-a auzit de câțiva ani, că ar fi urmașul lui Voronin în fruntea partidului.

Loviturile de pumn ale lui Iurie Muntean au ajuns în rapoartele tuturor ambasadelor – cine va mai dori să poarte negocieri cu un politician care își pierde controlul, sau care funcționează în baza mentalității unui băiat de cartier, se întreabă autorul.

Constantin Tănase scrie în Timpul că opildă pentru rușii din RM ar fi  Arafat al românilor. Sunt binecunoscute văicărelile unor „apărători” ai minorităților din RM care deplâng faptul că în RM niciun reprezentant al minorității ruse nu face parte din Executiv sau din conducerea politică de vârf a RM. De două decenii și ceva, rușii din Moldova, în loc să învețe limba oficială a țării, luptă pentru acordarea limbii ruse a statutului de limbă de stat. Acești „apărători” ai minorității ruse se fac a uita un adevăr universal valabil: ca să ocupi o funcție înaltă într-o țară, trebuie să cunoști limba acestei țări, amintește C. Tănase.  

Interpolul cu ochii pe Vlad Plahotniuc, titrează Adevărul. Prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova Vlad Plahotniuc se află sub monitorizarea Biroului Interpol de la Roma, anunță surse sub acoperirea anonimatului. Omul de afaceri neagă informațiile, iar autoritățile refuză să le confirme sau să le infirme

Primărițe în „republica“ bărbaților, alt subiect din Adevărul. 164 de femei din Moldova și-au luat inima în dinți și au decis să-și ia pe umerii lor firavi conducerea unei localități. Doamnele spun că reușesc să îmbine activitățile de la Primărie cu cele de acasă

Alexandru Ursu, polițistul moldovean condamnat în stânga Nistrului, a vorbit pentru „Adevărul“ despre condițiile în care a fost deținut, dar și despre planurile sale de viitor. În închisoare au fost condiții greu de imaginat. Era închis într-o celulă de trei pe patru metri, cu patru paturi în care, de fapt, dormeau opt oameni. Acolo era și veceul, și masa lor. Apa era fie cu viermi, fie ruginită, iar de mâncare nu te puteai atinge. Am stat și în niște barăci cu două etaje, unde se aflau persoane infectate cu HIV și bolnave de tuberculoză.

În opinia lui Nicolae Negru de la Jurnal de Chișinău, faptul că Rusia își zăngănește armele în Transnistria, că ne amenință cu voce de domnișoară, este un semn că ne-am depărtat prea mult de ea și, respectiv, ne-am apropiat de UE. E o dovadă că suntem pe drumul cel bun și trebuie să mergem înainte. Că AIE, orice s-ar spune despre ea, cu toate păcatele ei, nu are alternativă, scrie comentatorul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău