Iurie Mocanu a repurtat două victorii la Universiadă

  • 04 Iulie 2019 19:22
Iurie Mocanu a repurtat două victorii la Universiadă

Judocanul moldovean Iurie Mocanu (90 kg) a obținut joi, 4 iulie, două victorii la Universiada Mondială de la Napoli (Italia), relatează MOLDPRES.

El l-a învins în primul meci pe Mariano Coto Bersier spre final, în minutul al patrulea de luptă. În cea de-a doua dispută s-a înfruntat cu Miroslav Blahusiak (Slovacia). A fost condus cu avertismentul ”șido”, apoi a egalat la același capitol. Antrenorul Veaceslav Bacal i-a indicat permanent de la marginea suprafeței de concurs: ”Aruncă peste braț!”. Până la urmă a efectuat aruncarea, cu aproximativ un minut până la gongul final, și a învins prin ”ippon”.

În meciul al treilea adversarul său a fost Lasha Bekauri (Georgia). ”Te miști mereu. Ai să-l arunci”, aceasta a fost indicația antrenorului Veaceslav Bacal, care este auzită și în loja presei. Ceva, însă, nu s-a legat până la capăt în acțiunile sale de pe tatami și este prins jos cu o fixare. ”Fugi, ieși!”, a strigat mereu Veaceslav Bacal. Cu greu, dar a evitat înfrângerea în această situație, dar în ultimul minut al partidei a fost aruncat, învins.

Iurie Mocanu va lupta în continuare în recalificări pentru a obține medalia de bronz.

Mâine vor intra în concurs Dorin Goțonoagă (81 kg) și Victor Sterpu (73 kg).

Cel mai bun  judocan moldovean pe moment este Denis Vieru, câștigător anul curent al turneelor de Mare Slam de la Paris, Baku și Grand Prix de la Antalya, performanțe înregistrate în premieră în istoria sportului moldovenesc. El se va încadra în competiție poimâine.

Universiada se va încheia pe 14 iulie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău