Iurie leancă salută desemnarea noii echipe a Comisiei Europene

  • 11 Septembrie 2014 11:56
Iurie leancă salută desemnarea noii echipe a Comisiei Europene

Șeful Guvernului de la Chișinău Iurie leancă salută desemnarea noii echipe a Comisiei Europene care va fi condusă de Jean-Claude Junker.

 

Premierul  afirmă că ultimele realizări în cadrul cooperării cu Uniunea Europeană  vor asigura avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene. „Asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană /…/, călătoriile fără vize a cetățenilor moldoveni în spațiul European, suportul politic și financiar pentru susținerea reformelor de modernizare a Republicii Moldova - sunt doar câteva rezultate obținute până în prezent și care vor sta la baza avansării țării noastre în procesul integrării europene pe parcursul mandatului noii Comisii Europene”, a subliniat Iurie Leancă într-un mesaj.

Ieri, președintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat numele celor 28 de comisari și portofoliile repartizate. Noua echipă are șapte vicepreședinți și, pentru prima oară, un prim-vicepreședinte. Nouă din cei 28 de membri ai Comisiei sunt femei, dintre care trei sunt vicepreședinți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău