Iurie Leancă, despre o eventuală votare la ONU a rezoluției privind retragerea trupelor ruse din R.Moldova: „Are un caracter simbolic”

  • 19 Iunie 2018 12:47
Iurie Leancă, despre o eventuală votare la ONU a rezoluției privind retragerea trupelor ruse din R.Moldova: „Are un caracter simbolic”

Vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, consideră că proiectul Rezoluției ONU privind retragerea trupelor ruse are un caracter simbolic, însă documentul este foarte important pentru Republica Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta Iurie Leancă a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

"Este adevărat că o eventuală rezoluție votată la Adunarea Generală a ONU (n.r - privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei) are un caracter simbolic, dar simbolismul în relațiile internaționale are o importanță foarte mare", consideră vicepremierul.

De asemenea, Iurie Leancă a menționat că după adoptarea rezoluției „nu trebuie așteptate anumite mișcări imediate din partea Federației Rusiei în zona respectivă și retragerea trupelor și munițiilor din Transnistria".

"Oricum, acest obiectiv este foarte important. Dacă vorbim despre țările din Tratatul euroatlantic, din această regiune, păi iată că sunt sigur că vom avea susținerea lor. Care va fi rezultatul final, numeric, asta nu pot să vă zic, pentru că țările membre UE nu sunt cele mai multe în cadrul ONU. Am rugat colegii de la Externe să poarte discuții cu părțile din regiunea Africii, Americii Latine și din sud-estul Asiei și să le aducă la cunoștință necesitatea și importanța adoptării acestei rezoluții, astfel încât să obținem un rezultat favorabil", a adăugat oficialul.

Menționăm că rezoluția privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană va fi examinată la 22 iunie, în cadrul dezbaterilor organizate la Adunarea Generală a ONUl. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău