Iurie Leancă critică prezența delegației din Coreea de Nord la reuniunea PSRM

  • 02 Iulie 2017 13:29
Iurie Leancă critică prezența delegației din Coreea de Nord la reuniunea PSRM

Vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, lider al PPEM, critică prezența la reuniunea de sâmbătă, 1 iulie, a Partidului Socialiștilor a unei delegații din Coreea de Nord. 

Acesta l-a îndemnat pe Igor Dodon, fost președinte al PSRM, să renunțe la astfel de obiceiuri, deoarece „totul are o limită”.  

 „Eu înțeleg că ați vrea să faceți din Moldova o Coree de Nord, unde drepturile omului să fie îngrădite și întreaga populație să trăiască în teroare. Noi ne aflăm în Europa și pretindem a fi europeni, unde valorile democratice stau la temelia tuturor statelor de pe acest continent. Nu e cazul să legitimizați și să popularizați regimurile autoritare cum este cel din Coreea de Nord”, a menționat Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Vicepreședintele Parlamentului a adăugat că știe de pornirile dictatoriale ale socialiștilor și le propune un bilet într-o singură direcție – spre Coreea de Nord. De asemenea, Iurie Leancă a precizat „că e cazul de discutat la modul serios limitarea prerogativelor președintelui în domeniul politicii externe și a securității”.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a marcat sâmbătă, 1 iulie, 20 de ani de la fondare. Reuniunea solemnă a adunat aproximativ 700 de participanți, membri de partid, reprezentanți ai corpului diplomatic, dar și 11 delegații din șapte țări. Printre acestea s-a regăsit și o delegație din Coreea de Nord, în frunte cu vicepreședintele Partidului Muncii, Ri Su Yong.

După cum transmite adevarul.md, se pare că întrevederile dintre socialiștii de la Chișinău și reprezentanții regimului stalinist de la Phenian devin o tradiție pentru Republica Moldova.  La 18 decembrie 2016, o delegație din Coreea de Nord a vizitat Republica Moldova și a participat la lucrările Congresului Extraordinar al XIV-lea al PSRM. Tot atunci, nord-coreenii i-au invitat pe socialiști la Phenian, iar în aprilie 2017 deputatul PSRM Grigore Novac a vizitat Coreea de Nord, unde a avut o întrevedere cu președintele Prezidiului Adunării Supreme Populare a RPDC, Kim Yong Nam.

Sursa: adevărul.md

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău