Iurie Leancă ar putea reveni până la finele anului în Guvern (Revista presei)

  • 07 Decembrie 2017 12:37
Iurie Leancă ar putea reveni până la finele anului în Guvern (Revista presei)

Revista presei din 7 decembrie 2017

„Moscova îl vrea pe Plahotniuc? – se întreabă portalul MoldNova după ce președintele Partidului Democrat s-a pomenit din nou în vâltoarea unui scandal. Rușii îl acuză de tentativă de omor, i-au deschis un dosar penal și l-au dat în căutare internațională. Și primarul fugar al Bălțiului, Renato Usatîi, a ieșit la rampă cu o nouă dezvăluire despre democrat. Liderul Partidului Nostru afirmă că Plahotniuc i-a comandat asasinarea. În replică, democrații au publicat un comunicat de presă în care vorbesc de hărţuire şi persecuţie politică a Federației Ruse. Coincidența face ca șeful democraților să se afle în aceste zile în Statele Unite ale Americii”, mai notează MoldNova.

Adevărul îl citează pe avocatul Vitalie Negacevschi care consideră că probabilitatea ca Interpol să-l anunţe pe Vlad Plahotniuc în căutare internaţională este foarte mică, pe motiv că autoritățile de la Moscova ar fi comis mai multe încălcări de procedură. El consideră că arestarea pe numele lui Plahotniuc este ilegală.

Aceeași publicație reține și o declarație a lui Renato Usatîi, care susține că Vlad Plahotniuc a depus de urgenţă o cerere ca să-i fie anulată cetăţenia rusă pentru a nu putea fi tras la răspundere penală în Rusia.

Iurie Leancă ar putea reveni până la finele anului în Guvern, scrie Ziarul Național, care-l citează pe președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov. El a afirmat la TVR Moldova că „există discuții privind efectuarea unor modificări în componența Guvernului” și că acestea vor avea loc pe 19-20 decembrie.

În Ziarul de Gardă citiți cum Partidul Democrat a adăugat în lista sa de primari încă 10 nume și cum explică opoziția extraparlamentară faptul că nu a propus niciun candidat la alegerile locale noi.

Aceeași publicație mai scrie astăzi „Istoria viitorului sediu off-shore al PDM, construit pe banii BEM”. 

Ziarul de Gardă face un bilanț al tranzacțiilor unui șef de direcție de la CNA, care în ultimii cinci ani a declarat venituri de 1,35 milioane de lei.   

Din același ziar aflați ce s-a întâmplat la cinci ani de la tragicul accident din Morenii Noi, Ungheni, când 13 persoane au murit.

Timpul publică un reportaj despre „Palate de sute de mii de euro construite cu mii de lei într-un sat din R. Moldova”. În timp ce unii moldoveni îşi construiesc case luxoase muncind peste hotare, alții spun că şi le ridică doar din salariile lunare mizere. TIMPUL a vizitat satul Măgdăcești din raionul Criuleni, așezat la 12 kilometri de orașul Chișinău, unul dintre satele cu cele mai impunătoare locuinţe din R. Moldova, încercând să afle din ce surse proprietarii acestora îşi permit să trăiască aidoma boierilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chişinău
32 °C
Nori împrăștiați
Umiditate:35 %
Vint:3,1 m/s
Vin
27 °C
Sâm
27 °C
Dum
25 °C
Lun
25 °C
Mar
22 °C

Curs oficial BNM 16 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.7993 -0.1261
USD 16.6137 0.0205
RON 4.0395 -0.0238
UAH 0.6045 -0.0005
RUB 0.2477 -0.0008
Arhivă Radio Chișinău