Iurie Leancă: Analiza noastră arată să mergem de unii singuri în alegeri

  • 27 Septembrie 2018 08:55
Iurie Leancă: Analiza noastră arată să mergem de unii singuri în alegeri

Partidul Popular European din Moldova va participa de unul singur la alegerile parlamentare de anul viitor. Președintele formațiunii, Iurie Leancă, spune că aceasta nu este o decizie bătută în cuie, dar așa arată linia de analiză a partidului.

Iurie Leancă a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova că și personal încă mai are timp pentru o decizie privind participarea la parlamentare. Totodată, nu exclude că va candida pe circumscripția uninominală Cimișlia.

Politicianul consideră că dacă la putere ajung socialiștii ar putea fi pus în aplicare un plan de federalizare a Republicii Moldova. De asemenea, relațiile cu Uniunea Europeană, care și așa sunt afectate, vor avea mult mai mult de suferit.

Editorialistul Nicolae Negru susține că PAS și PPDA vor trebui să se așeze la o masă de negocieri cu PDM pentru că altfel vor avea loc alegeri anticipate. „Altfel, nu știu dacă cetățenii vor fi bucuroși să mai meargă o dată la alegeri și nu vor avea ei înșiși de suferit din cauza aceasta. Și eu cred că Bruxelles-ul și oricine asta le-ar recomanda”, spune Nicolae Negru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău