Iurie Leancă, întâlnire neformală cu Angela Merkel

  • 18 Martie 2015 16:30
Iurie Leancă, întâlnire neformală cu Angela Merkel

Fostul premier Iurie Leancă a avut o întâlnire neformală cu cancelarul german Angela Merkel.

El a scris pe pagina sa de Facebook că ieri s-a întâlnit la Berlin cu mai mulți politicieni germani, atât din Bundestag cât și din Ministerul de Externe, Fundația Konrad Adenauer și a avut o întrevedere neformală cu Angela Merkel.

”Am discutat despre viitorul Moldovei, dar i-am vorbit și despre proiectul politic pe care îl vom lansa. I-am spus doamnei Cancelar de ce cred că Germania și UE trebuie să sprijine în continuarea cât mai energic Republica Moldova, în ciuda evoluțiilor incorecte care au avut loc pe scena politică, însă am insistat ca acest sprijin să fie condiționat de reformarea instituțiilor de drept, de realizarea unei anchete reale în legătură cu situația de la BEM și celelalte două bănci”, a scris Iurie Leancă.

El a mai menționat că în discuțiile cu oficialii germani a constat că există o anumită nedumerire și dezamăgire în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova după alegerile din 30 noiembrie și că se instalează o mare neîncredere față de partidele pro europene după ce votul electoratului pro european nu a fost respectat.

”Clasa politică din Moldova va trebui să facă eforturi considerabile pentru a nu pierde definitiv încrederea partenerilor externi. Iar prima probă care se cere, este o reformare reală a instituțiilor de drept, depolitizarea lor și o luptă reală împotriva corupției”, a scris Iurie Leancă.

Astăzi el își va continua vizita la Bruxelles.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău