Iuliana Gorea-Costin a primit Ordinul Național "Serviciul Credincios"

  • 07 Iunie 2016 18:53
Iuliana Gorea-Costin a primit Ordinul Național

Ambasadoarea Iuliana Gorea-Costin a primit Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Ofițer.

Ambasadoarea Iuliana Gorea-Costin, consilier în cadrul Compartimentului Înaltului Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova, a primit marți, 7 iunie, în cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României de la Chișinău, Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Ofițer. Distincția i-a fost oferită pentru promovarea cauzei românești și a valorilor europene în Republica Moldova.

Potrivit Ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca, distincția, i-a fost conferită Iulianei Gorea-Costin printr-un ordin al președintelui Klaus Iohannis, semnat la 30 aprilie 2016, în semn de înaltă apreciere pentru îndelungata și prestigioasa activitate pusă în slujba afirmării și menținerii unui spațiu cultural unic pe ambele maluri ale Prutului.

„Vreau să menționez că prin această distincție, președintele României Klaus Iohannis a recunoscut activitatea Dumneavoastră pe ambele maluri ale Prutului și ceea ce ați făcut pentru Republica Moldova în calitate de om public, de diplomat, dar și ceea ce ați făcut în calitate de demnitar român. În persoana dumneavoastră Unirea într-un fel s-a și realizat, și știu că asta încălzește inimile și aprinde mințile în Republica Moldova”, a declarat Marius Lazurca.

Ambasadoarea Iuliana Gorea-Costin, a menționat că se simte onorată să reprezinte și să promoveze și în continuare valorile culturale și spirituale Românești, în special pe teritoriul dintre Prut și Nistru.

„Acest ordin aș vrea să-l consacru simbolic tuturor românilor rămași în afara Țării fără voia lor, tuturor celor care au nevoie să știe că acolo în Țară cineva se gândește la ei și le contabilizează faptele și acțiunile. În special celor care au murit penru acest ideal sfânt”, a declarat Iuliana Gorea-Costin.

Amintim că prin decretul din 30 aprilie, președintele României Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria B „Muzică”, lui Vasile Iovu, interpret de muzică populară, profesor la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, și lui Petre Neamțu, director artistic și prim-dirijor al Orchestrei de Muzică Populară „Folclor” a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Decorarea a fost făcută la propunerea ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău