Iulian Chifu: După arestarea lui Vlad Filat ar trebui să urmeze și alte ARESTĂRI

  • 22 Octombrie 2015 10:30
Iulian Chifu: După arestarea lui Vlad Filat ar trebui să urmeze și alte ARESTĂRI

Revista presei din 22 octombrie 2015

După arestarea lui Vlad Filat ar trebui să urmeze și alte arestări, doar așa vor fi spulberate dubiile privind răzbunarea politică, susține analistul Iulian Chifu, citat de agenția IPN. Expertul amintește și de dosarele de care s-a uitat la Chișinău – cel a liderului comunist Vladimir Voronin și fiul său cu cardul de milioane, de Renato Usatîi care a utilizat bani din străinătate în campania electorală, de fostul ministru al economiei și actualul lider PSRM, Igor Dodon. Potrivit analistului, ”prin arestarea lui Filat cel mai mare rău i-a fost făcut lui Plahotniuc. Acum toată atenția societății va fi îndreptată către el. Dacă a pornit  tăvălugul, îl va strivi și pe Plahotniuc”, a opinat Iulian Chifu la TVR, preluat de IPN.

Procurorii au efectuat aseară percheziții în două locuințe ale deputatului Vlad Filat, titrează Timpul. Aceștia au plecat cu un plic din una din case, iar perchezițiile în cea de-a doua vor continua și pe parcursul zilei de astăzi.

În Ziarul Național, comentatorul Victor  Ciobanu scrie că ”ceea ce am văzut deja nu mai este politică. Și nici justiție. Este un show, o telenovelă cu câte un nou episod în fiecare zi. Iar personajele trebuie tratate ca atare, pentru că sunt doar roluri - de procuror, judecător, deputat, martor, învinuit etc. Ca și instituțiile respective  procuratură, CNA, judecătorie, Parlament etc. Ele nu sunt instituții, ci doar decor. Ca și statul Republica Moldova. Care rămâne în continuare butaforic, cu atributele la vedere, dar care nu funcționează. Doar ca decor”, constată autorul.

Ziarul de Gardă face o analiză a autodenunțului lui Ilan Șor, care a dus la arestarea ex-premierului Filat. Ziarul publică și reacțiile altor persoane vizate în acel autodenunț, Ion Păduraru, Aureliu Colenco sau Victor Cojocaru.

Tot din ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflăm care sunt „firmele prietenilor” de la Moldtelecom care continuă să câștige licitații. Potrivit publicației, firme afiliate lui Vitalie Iurcu, actual viceministru al Economiei și ex-director al Moldtelecom, continuă să fie principalii parteneri de achiziții și după plecarea acestuia din funcție. Recent, doar printr-o singură factură, în bugetul unei firme fondate de apropiații lui Iurcu au intrat 700 mii de lei, relevă ZdG.

Acelașii ziar scrie și despre averea, oficială și neoficială a primarului de Orhei, Ilan Șor.

Spionajul, accesibil oricui în Moldova, titrează Adevărul, care scrie despre afacerile ilegale care au făcut posibilă interceptarea convorbirilor Șor-Filat. Un spectru larg de dipozitive audio pentru interceptarea convorbirilor telefonice, camere video minuscule care pot fi încorporate în ochelari, brelocuri, brichete, umerașe sau nasturi pot fi achiziționate în orice moment pe internet. Comercializarea și utilizarea acestor echipamente este ilegală, iar cei care se fac vinovați pot ajunge după gratii, atenționează publicația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău