Iulia Timoșenko este la terapie intensivă, ventilată artificial

  • 26 August 2020 10:33
Iulia Timoșenko este la terapie intensivă, ventilată artificial

Iulia Timoșenko, fost premier al Ucrainei, este în stare gravă. Ea a fost internată în weekend, cu diagnostic de COVID-19. Este la terapie intensivă, ventilată artificial, iar doctorii nu reușesc să-i scadă temperatura sub 39 de grade Celsius.

Presa ucraineană scrie că fiica și ginerele Iuliei Timoșenko s-ar fi îmbolnăvit și ei

În vârstă de 59 de ani, Iulia Timoșenko a fost unul dintre liderii Revoluției Portocalii din 2004, când pro-occidentalul Viktor Iușcenko a fost confirmat președinte după ce o instanță a stabilit că alegerile au fost falsificate în favoarea adversarului său pro-Moscova, Viktor Ianukovici.

 Timoșenko a fost de două ori premier în timpul președinției lui Iușcenko, înainte ca cei doi să își despartă drumurile după ani de dispute politice.

Timoșenko a candidat la președinție în 2010, dar a pierdut în fața lui Viktor Ianukovici, sprijinit de Rusia. 

În 2011 a fost condamnată la șapte ani de închisoare pentru abuz de putere, acuzație pe care a negat-o și despre care a spus că a fost motivată politic. Ea a fost eliberată din închisoare la începutul lui 2014 după ce Ianukovici a fost înlăturat de la putere în urma unei revolte populare ce a îndepărtat Ucraina de Rusia și a apropiat-o de Uniunea Europeană și SUA, dar a dus, totodată, la anexarea Crimeei de către Rusia.

În 2014, cea supranumită „Doamna de fier a Ucrainei” a candidat din nou la președinția Ucrainei, dar a pierdut în favoarea fostului președinte Petro Poroșenko, om de afaceri născut în Basarabia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău