Îți place CIORBA? Iată rețeta care te scoate din minți

  • 10 Iunie 2015 08:17
Îți place CIORBA? Iată rețeta care te scoate din minți

"Avem nevoie de 500 gr. pește întreg, două felii de pâine, o lingură boia, verdeață, două cepe, 2 morcovi, 500 ml bulion, 200 ml ulei, 100 gr. icre, piper, o țelină, două ouă, leuștean, sare, două capete de pește și cozi de la pește"...

Aceasta spune Daniela Jicheran din comuna timișeană Giroc, pentru Agerpres. O rețetă extrem de gustoasă de ciorbă de crap cu găluște de icre!
 
Să fiarbă liniștite
 
Tocăm ceapa, morcovii și țelina și le punem la dinstuit. Separat, punem capetele de pește și cozile la fiert și adăugăm bulionul. Zeama strecurată de oase o punem peste zarzavaturile călite și le lăsăm să fiarbă liniștite.
 
"Găluștele pentru ciorbă le preparăm astfel: peștele cel mai mare, de vreo jumătate de kilogram, după ce este fiert îl dezosăm și-l tocăm, adăugăm în vas pâine înmuiată, sare, piper, icrele, ouăle și verdeața tocată. Amestecăm toate ingredientele până obținem o pastă consistentă din care formăm biluțe mici pe care le adăugăm în ciorba clocotită. Se potrivește de sare și se acrește după gust. Când am luat-o după foc, adăugăm verdeață tocată", încheie prezentarea rețetei doamna Jicheran.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Wed
9
Thu
11
Fri
12
Sat
11
Sun
10
Arhivă Radio Chișinău