Italia | Vicepremierul Salvini reinclude termenii de „mamă” și „tată” în formularul de identitate

  • 10 August 2018 18:58
Italia | Vicepremierul Salvini reinclude termenii de „mamă” și „tată” în formularul de identitate

Vicepremierul italian, Matteo Salvini, a promis vineri că va face tot posibilul pentru a apăra 'familia naturală' formată dintr-un bărbat și o femeie și a dispus ca pe cererile pentru eliberarea documentelor de identitate să fie înscrise cuvintele 'mamă' și 'tată', relatează agenția EFE.

Într-un interviu acordat publicației online La Nuova Bussola, Matteo Salvini a afirmat că a constatat recent că în formularul pentru solicitarea documentelor de identitate de pe pagina web a Ministerului de Interne se cereau numele pentru 'părinte 1' și 'părinte 2'.

'Am cerut să-l schimbe imediat pentru a include cuvintele 'mamă' și 'tată'. Este un gest mărunt, dar promit că voi face tot ce va fi posibil ca ministru de interne pentru ceea ce, de altfel, este prevăzut în Constituție', a spus Salvini, care este de asemenea ministru de interne și lider al extremei drepte.

El a reafirmat că din funcția pe care o deține în guvern va face tot posibilul pentru a apăra 'familia naturală bazată pe uniunea dintre un bărbat și o femeie'.

Salvini a promis de asemenea că va examina măsuri de stimulare a natalității, cum ar fi acordarea de stimulente fiscale pentru familii, menționând însă că deocamdată prioritatea guvernului de la Roma este susținerea pe ansamblu a economiei prin diminuarea fiscalității, una dintre promisiunile sale electorale.

El a vorbit în interviu și despre imigrație, estimând din nou că aceasta trebuie pusă sub control, idee în care se înscrie și decizia sa de a interzice navelor ONG-urilor care salvează migranți pe Mediterana să acosteze în porturile italiene.

'O imigrație sub control va garanta drepturile italienilor și ale imigranților. Imigrația din ultimii ani a adus haos, rasism și tensiuni sociale. Singurul antidot împotriva rasismului (...) este respectarea legilor, a regulilor și controlul a cine iese și cine intră în țară', a indicat vicepremierul italian.

Salvini a adăugat că 'este dovedit' faptul că în bărcile care traversează Mediterana către Europa există 'persoane cu legături teroriste', dar 'dincolo de lupta împotriva terorismului' trebuie apărate valorile și identitatea cetățenilor occidentali. 'Este evident că interpretarea fanatică a Coranului este incompatibilă cu valorile noastre de libertate și cu valorile creștine', a subliniat liderul extremei drepte italiene.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău