Italia va suspenda zborurile dinspre Marea Britanie din cauza noii tulpini de coronavirus

  • 20 Decembrie 2020 18:20
Italia va suspenda zborurile dinspre Marea Britanie din cauza noii tulpini de coronavirus

Guvernul italian va suspenda zborurile dinspre și către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde apariția unei noi tulpini de coronavirus mai contagioasă a determinat intrarea în lockdown a Londrei și a unei părți a Angliei, notează Agerpres.

''Ca guvern, avem datoria să protejăm cetățenii italieni și, din acest motiv, am notificat guvernul britanic că urmează să semnăm împreună cu Ministerul Sănătății o dispoziție pentru suspendarea zborurilor cu Marea Britanie. Prioritatea noastră este să protejăm Italia și compatrioții noștri'', a anunțat pe Facebook ministrul de externe italian, Luigi di Maio, potrivit Reuters.

Potrivit ministrului britanic al sănătății, Matt Hancock, noua tulpină este ''scăpată de sub control''. El a avertizat că nivelul maxim de restricții antiepidemice instituit la Londra și într-o parte a Angliei în urma descoperirii acestei tulpini, care accelerează cu până la 70% transmiterea coronavirusului, ar putea dura până când se va desfășura campania de vaccinare.

Belgia și Olanda au anunțat de asemenea suspendarea zborurilor dinspre și către Regatul Unit, în timp ce Germania pregătește o măsură similară.

În apropierea sărbătorilor de sfârșit de an, mai multe state europene înăspresc restricțiile antiepidemice, de teama unui al treilea val de COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău