Italia va primi 600 de de solicitanți de azil care trăiesc în prezent în Etiopia, Niger și Iordania

  • 03 Mai 2019 19:45
Italia va primi 600 de  de solicitanți de azil care trăiesc în prezent în Etiopia, Niger și Iordania

Italia a acceptat să primească 600 de solicitanți de azil care trăiesc în prezent în Etiopia, Niger și Iordania și de care se va ocupa după aceea Biserica Catolică, informează vineri DPA,preluat de Agerpres.ro

Comunitatea Sant'Egidio, un grup catolic de ajutorare, a făcut acest anunț și Conferința episcopilor italieni va semna mai târziu, vineri, un așa-numit nou "coridor umanitar" cu Ministerul de Interne al țării.

Ministrul este condus de adeptul unei linii dure față de migrație, Matteo Salvini, liderul Ligii de extremă dreaptă. El susține însă că nu este împotriva migrației, atât timp cât este strict reglementată.

Cei 600 de solicitanți de azil urmează să sosească pe calea aerului în Italia în următoarele săptămâni, a declarat un purtător de cuvânt al Comunității Sant'Egidio.

Ei urmează să fie distribuiți în întreaga Italie și li se vor oferi cursuri de limbă și alte forme de sprijin, cu ajutorul fondurilor asigurate de Sant'Egidio și Biserica Catolică.

În cadrul acordurilor precedente "coridor umanitar" organizate de Sant'Egidio și alții, Italia a preluat 1.600 de solicitanți de azil din tabere situate în Liban și aproximativ 500 din Etiopia.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău