Italia va limita numărul de turiști într-un loc de poveste (FOTO)

  • 23 Februarie 2016 16:09
Italia va limita numărul de turiști într-un loc de poveste (FOTO)

Drumurile care duc spre zona protejată vor fi echipate cu dispozitive care vor înregistra numărul de persoane care sosesc.

Italia va limita din această vară numărul de turiști care vizitează zona protejată Cinque Terre din sud-vestul țării, aflată în patrimoniul UNESCO, din cauza riscului de degradare la care este expusă zona de coastă în urma traficului intens al autocarelor și al grupurilor turistice.

În jur de 2,5 milioane de turiști au vizitat anul trecut cele cinci sate pescărești din rezervația naturală, conectate prin poteci înguste care șerpuiesc pe stânci.

Localnicii spun că numărul turiștilor care sosesc cu vasele de croazieră au copleșit pur și simplu comunitățile din zonă, iar directorul parcului natural Cinque Terre a anunțat că anul acesta va fi permis accesul unui număr maxim de 1,5 milioane de persoane.

„Cu siguranță vom fi criticați pentru această decizie, dar pentru noi este o chestiune de supraviețuire”, a afirmat oficialul Vittorio Alessandro pentru ziarul La Repubblica.

Drumurile care duc spre zona protejată vor fi echipate cu dispozitive care vor înregistra numărul de persoane care sosesc în sate și accesul va fi restricționat odată ce o anumită limită va fi atinsă.

Biletele vor fi vândute online și o aplicație creată special pentru turiști va indica locurile cele mai congestionate.

Satele cu clădiri vesel colorate au devenit o atracție în ultimii ani, după ce vasele de croazieră care acostau în Tunisia și-au reconfigurat traseele din Mediterana și au inclus mai multe destinații italiene, în urma atacurilor militanților care au descurajat turismul în statele africane.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău