Italia va fi prima țară din lume care va include schimbările climatice în curriculumul școlar

  • 06 Noiembrie 2019 15:49
Italia va fi prima țară din lume care va include schimbările climatice în curriculumul școlar

Schimbările climatice și dezvoltarea durabilă vor fi incluse în programa școlară publică italiană începând de anul viitor.

Italia va deveni prima țară din lume care va întroduce cu caracter obligatoriu predarea și învățarea acestei discipline, a anunțat ministrul italian al educației, Lorenzo Fioramonti. El a menționat că începând cu următorul an școlar vor fi alocate 33 de ore pentru studiul efectelor schimbărilor climatice. Ministrul italian a subliniat că inițiativa sa a avut drept scop ca viitoarea generație de elevi să cunoască cauzele, riscurile și efectele schimbărilor climatice.

Politicianul Mișcării Cinci Stele (M5S) a adăugat că începând cu anul școlar 2020/2021, anumite discipline, cum ar fi geografia și fizica, vor fi completate cu materiale care vor aborda chestiunile privind dezvoltarea durabilă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (WHO) și a grupurilor de lobby pentru mediu, Italia este una dintre țările europene cele mai afectate de schimbările climatice. Schimbările climatice au un impact grav asupra agriculturii, ghețarii din nordul țării se topesc, provocând inundații și alunecări de teren, iar Veneția și alte orașe de pe litoral vor avea de suferit de pe urma inundațiilor tot mai severe.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău