Italia: Un mort și cinci persoane salvate dintr-un copac în timpul furtunilor pe insula Sardinia

  • 15 Noiembrie 2021 09:55
Italia: Un mort și cinci persoane salvate dintr-un copac în timpul furtunilor pe insula Sardinia

Un bărbat și-a pierdut viața duminică după ce a fost luat de ape în timpul unei furtuni violente care a afectat insula italiană Sardinia, au anunțat serviciile de urgență, informează agenția DPA, citat de AGERPRES.

Bărbatul vârstnic a rămas blocat în mașina sa duminică dimineață, în așezarea Sant'Anna Arresi din sudul insulei. Când a reușit să iasă din autovehicul, el a fost luat de curenți după ce un curs de apă a ieșit din matcă, a indicat departamentul de pompieri.

Mai multe forțe de intervenție l-au căutat pe bărbat, al cărui corp neînsuflețit a fost găsit la scurt timp.

Puțin mai la est, în apropiere de municipalitatea Villa San Pietro, patru vânători au rămas izolați după creșterea nivelului unui râu. Forțele de intervenție au intervenit în cursul serii pentru transportarea lor într-o zonă sigură.

În apropiere, serviciul pentru intervenții de urgență a trimis un elicopter pentru a salva cinci persoane care se refugiaseră din calea inundațiilor într-un copac.

Apărarea Civilă anunțase pentru duminică mai multe furtuni severe pe insula Sardinia și al doilea cel mai înalt nivel de avertizare pentru ziua de luni, în zona de sud.

În total, salvatorii au fost chemați să intervină de aproximativ 50 de ori în ajutorul persoanelor rămase izolate în locuințe sau pentru a răspunde la alte urgențe. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău