Italia | Trei persoane au fost reținute în urma accidentului cu implicarea telefericului de duminică

  • 26 Mai 2021 09:10
Italia | Trei persoane au fost reținute în urma accidentului cu implicarea telefericului de duminică

Autoritățile din Italia au reținut trei persoane în urma tragediei de duminică din Piemont, în care 14 oameni, între care doi copii, au murit după ce telecabina cu care se deplasau s-a prăbușit, informează miercuri ANSA și dpa, potrivit Agerpres.

Cei trei, proprietarul societății care operează instalația de teleferic, Ferrovie Mottarone srl, directorul acesteia și șeful serviciului operativ, au acționat "în mod conștient", potrivit procurorului public din provincia Verbania, Olimpia Bossi.

Anchetatorii au stabilit că ''s-a umblat'' la sistemul de frânare de urgență al instalației pentru a evita întreruperile și întârzierile, a afirmat procuroarea după interogarea celor trei. Un dispozitiv care dezactivează frâna de urgență nu a fost înlăturat, ceea a făcut ca sistemul de frânare de urgență să nu funcționeze în momentul în care cablul s-a rupt, a explicat Bossi.

Cei trei ar putea fi acuzați de omucidere, distrugere fără intenție și vătămare corporală, dar ancheta continuă.

Imaginile cu accidentul surprinse de camerele de supraveghere, examinate de procuratură, arată cum, cu puțin înainte ca telegondola să ajungă la destinație, pe vârful muntelui Mottarone, un cablu se rupe și cabina începe să alunece înapoi spre vale, iar câțiva dintre cei 15 turiști cad, a relatat presa locală.

Singurul supraviețuitor al accidentului este un băiețel de cinci ani, care și-a pierdut ambii părinți și un frate mai mic și care este internat în stare stabilă la un spital din zonă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău