Italia trece la zona albă pe etape

  • 05 Iunie 2021 11:54
Italia trece la zona albă pe etape

Italia trece la zona albă pe etape. Alte trei regiuni scapă de restricții de la 7 iunie. În tot acest timp, se așteaptă o nouă ordonanță a Ministerului Sănătății, care să stabilească numărul de clienți permis în interiorul restaurantelor. 

Potrivit ultimului decret al Guvernului de la Roma cu măsuri anti-coronavirus, interdicția deplasărilor se va modifica de la ora 23:00 la miezul nopții de la 7 iunie, pentru a fi eliminată definitiv la 21 iunie. Dar în unele regiuni, cele de zonă albă, așa cum sunt de o săptămână Molise, Sardinia și Fuli-Venezia Giulia, cetățenii pot ieși din case fără limite. La cel mai mic nivel de risc au ajuns și Abruzzo, Veneto, Liguria și Umbria. Mai sunt și alte regiuni care se apropie foarte mult de condițiile impuse pentru a intra în zona albă și care vor putea avea această posibilitate începând cu 14 iunie. Lombardia, Lazio și Emilia Romagna prezintă date descendente care se apropie de 50 o sută de mii de locuitori, dar vor trebui să păstreze datele, timp de cel puțin trei săptămâni pentru a intra în intervalul mai puțin restrictiv. Regiunile care prezintă însă în continuare un număr mare de cazuri la suta de mii de locuitori și care au cele mai puține șanse să devină zone albe sunt Campania, Basilicata și Valle d'Aosta. Intrarea într-o astfel de zonă albă înseamnă o revenire aproape la normalitate pentru mulți cetățeni.

Singurele reguli care trebuie să fie respectate sunt cele referitoare la măștile de protecție și distanțarea socială, cu aplicarea protocoalelor prevăzute pentru activitățile individuale. Zilele acestea se discută intens și se așteaptă o nouă ordonanță a Ministerului Sănătății în privința numărului de clienți care pot sta la o masă în interiorul unui restaurant, dar și afară. În zona albă, la localurile publice, nu există niciun fel de limită pentru cine mănâncă în aer liber, afară și ar trebui să se treacă de la 4 la 6 persoane la o masă în interior, dar încă nu s-a decis. Se speră totuși ca de la 21 iunie, șase prieteni să poată mânca împreună la aceeași masă.

Sursa: Radio România Actualități 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău