Italia | Societatea care administra podul prăbușit confirmă disponibilizarea a 500 milioane de euro pentru Genova

  • 21 August 2018 19:51
Italia | Societatea care administra podul prăbușit confirmă disponibilizarea a 500 milioane de euro pentru Genova

Consiliul de administrație al Autostrade per l'Italia, societatea care administrează podul prăbușit acum o săptămână la Genova, a confirmat marți că 500 milioane de euro sunt deja disponibili ca ajutoare pentru acest oraș și pentru reconstruirea infrastructurii, transmite AFP.

'În așteptarea rezultatelor verificărilor în curs, consiliul și-a însușit o primă listă de inițative, de o valoare estimată preliminar la 500 milioane de euro din fonduri proprii, deja anunțată în conferința de presă susținută sâmbătă la Genova', se menționează într-un comunicat publicat marți.

'Făcând totalul, ajungem rapid la o jumătate de miliard de euro (...). Sunt fonduri ce vor fi disponibile începând de luni', a afirmat sâmbătă, într-o conferință de presă, Giovanni Castellucci, directorul general al operatorului privat Autostrade per l'Italia, amenințat de guvern cu revocarea licenței.

Această sumă include un fond de 'milioane de euro' pentru familiile celor 43 de persoane decedate, un alt fond de 'zeci de milioane de euro' gestionat de administrația locală pentru relocarea rezidenților imobilelor de sub viaduct, precum și costurile construirii unui nou pod, a precizat Castelluci.

Comunicatul de marți al consiliului de administrație nu intră în detalii în ce privește repartizarea celor 500 milioane de euro, dar confirmă termenele pentru construirea unui nou pod - opt luni după obținerea unui acord oficial - și eliminarea taxelor de autostradă în zona Genovei.

Consiliul de administrație a ținut să precizeze că și-a început ședința printr-un minut de reculegere.

Grupul Atlantia, controlat de familia Benetton și care deține Autostrade per l'Italia, va avea miercuri o ședință a propriului său consiliu de administrație pentru a lua în discuție consecințele prăbușirii podului de la Genova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău