Italia riscă ''să moară de imobilism'' și a devenit ''o colonie chineză'', apreciază Matteo Salvini

  • 06 Septembrie 2020 12:58
Italia riscă ''să moară de imobilism'' și a devenit ''o colonie chineză'', apreciază Matteo Salvini

Italia riscă ''să moară de imobilism'' din cauza incapacității guvernului de a lua decizii, a declarat duminică liderul Ligii (extrema dreaptă), Matteo Salvini, care a mai acuzat executivul de la Roma că a transformat țara "într-o colonie chineză", transmite AFP, preluat de AGERPRES.

"Această țară riscă să moară de indecizie", a acuzat fostul om forte al Italiei, cu prilejul forumului economico-politic The European House-Ambrosetti, organizat la Cernobbio, lângă lacul Como (Lombardia, nordul Italiei).

De un an, "totul este blocat, se ceartă pe orice", ceea ce a dus la "o problemă dramatică de non-alegere", fie că este vorba despre justiție, de compania aeriană Alitalia sau de reforma pensiilor, a insistat Salvini, referindu-se la guvernul format în prezent din Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem) și din Partidul Democrat (centru stânga).

"Riscăm să murim de imobilism, din cauza disputelor și a incertitudinilor", a apreciat Salvini, care și-a exprimat dorința ca "Italia să reînceapă să decidă".

În contextul în care la 20 și 21 septembrie vor avea loc alegeri în șapte regiuni italiene, Salvini a subliniat că Liga vrea "să redea acestei țări certitudinile și un viitor".

Italia "vrea schimbare. Abia așteptăm să revenim (la putere) să facem și mai bine ceea ce am făcut destul de bine timp de un an cu aliați un pic ciudați care la sfârșit au blocat tot", a notat Salvini, evocând alianța cu M5S cu care a guvernat din iunie 2018 și până în septembrie 2019.

"Vrem să transformăm Italia într-o țară mai modernă, eficientă, fondată pe merit și competitivitate", a subliniat liderul Ligii. Salvini consideră "inacceptabil" faptul că în Europa, pentru că asta se spune în cancelariile europene, Italia este văzută drept a cincea colonie chineză, calul troian al dictaturii chineze".

Spre deosebire de alte țări, Italia nu a exclus compania chineză Huawei - pe care Washingtonul o acuză de spionaj în avantajul Beijingului - de la dezvoltarea rețelei 5G, iar ministrul industriei Stefano Patuanelli, membru al M5S, și-a justificat interesul pentru un acord cu gigantul chinez invocând prețul mai avantajos. "Fiecare euro din investițiile chineze în infrastructurile sensibile trebuie analizat și chiar blocat în anumite cazuri", a apreciat Salvini. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău