Italia: Purtarea măștii devine obligatorie la Roma în contextul creșterii cazurilor de COVID-19

  • 02 Octombrie 2020 14:40
Italia: Purtarea măștii devine obligatorie la Roma în contextul creșterii cazurilor de COVID-19

Măștile vor trebui purtate tot timpul în exterior la Roma și în regiunea Lazio, au anunțat vineri autoritățile locale, în încercarea de a stopa creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Italia a înregistrat joi peste 2.000 de cazuri noi de COVID-19 pentru prima dată de la sfârșitul lunii aprilie, dintre care aproximativ 265 au fost raportate în regiunea Lazio.

O serie de alte regiuni italiene, între care Campania, au impus deja obligativitatea purtării măștii în aer liber. Anterior, măștile trebuiau purtate doar în spațiile închise, precum magazine și cinematografe.

"Majoritatea cazurilor sunt legate de lipsa de respectare a regulilor privind purtarea măștii și distanțarea socială", a declarat vineri șeful serviciilor sanitare din regiunea Lazio, Alessio D'Amato, anunțând noile măsuri.

Italia a fost prima țară din Europa afectată de epidemia de COVID-19 și este a doua țară europeană, după Marea Britanie, ca număr de decese asociate noului coronavirus, cu aproape 36.000 de morți din februarie. În Italia au fost înregistrate în total 317.409 cazuri de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău