Italia | Premierul Mario Draghi și miniștrii din guvernul său au depus jurământul

  • 13 Februarie 2021 13:38
Italia | Premierul Mario Draghi și miniștrii din guvernul său au depus jurământul

Guvernul Draghi a depus jurământul, în urmă cu câteva minute, la Palatul Quirinale, și, astfel, și-a început mandatul. Primul Consiliu de Miniștri urmează să se reunească sâmbătă după-amiază. Miercuri va avea loc votul de încredere la Senat și la Camera Deputaților.

Noul executiv din Italia cuprinde 23 de miniștri, 15 politicieni (patru din M5S, câte trei din PD, FI și Liga, unul din LEU și unul din IV) și opt tehnicieni. Șapte nume din guvernul Conte, inclusiv ministrul sănătății, Roberto Speranza, ministrul de interne, Luciana Lamorgese, și ministrul afacerilor externe, Luigi Di Maio, rămân în funcții. Ia naștere Ministerul Tranziției Ecologice, încredințat fizicianului Roberto Cingolani. Liga, împreună cu Giorgetti, obține Ministerul pentru Dezvoltare Economică. O treime din miniștri sunt femei.


Depunerea jurământului a fost marcată de regulile stricte anti-Covid, iar miniștrii au fost testați înainte de a intra în sală. Ceremonia a fost difuzată în streaming.
După jurământ, urmează "ceremonia clopoțelului", cu predarea cheii guvernului între Giuseppe Conte și noul prim-ministru Mario Draghi, la Palatul Chigi, la ora 13:00. Imediat după aceea, Draghi va reuni primul Consiliu de Miniștri.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău