Italia: Premierul Conte, audiat de un magistrat din Bergamo cu privire la gestionarea epidemiei

  • 12 Iunie 2020 18:27
Italia: Premierul Conte, audiat de un magistrat din Bergamo cu privire la gestionarea epidemiei

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a fost audiat vineri, timp de aproape 3 ore, de un magistrat din Bergamo cu privire la modul în care a fost gestionată epidemia de COVID-19, a comunicat serviciul său de presă agenției France Presse, preluat de Agerpres.

Conte a fost audiat de magistratul Maria Cristina Rota, procuror adjunct al parchetului din Bergamo, la sediul guvernului din Roma, în cadrul unei anchete ce privește întârzierea cu care a fost declarată 'zonă roșie' în două localități din provincia Bergamo, Nembro și Alzano Lombardo, în timp ce epidemia era în plină extindere.

Magistratul și echipa sa, sosiți la palatul guvernamental în prima parte a dimineții, în fața camerelor de televiziune, urmau să-i mai audieze pe ministrul sănătății, Roberto Speranza, și pe cel de interne, Luciana Lamorgese.

Parchetul din Bergamo, oraș martir din Lombardia și epicentrul epidemiei care a făcut peste 34.000 de morți în Italia, desfășoară mai multe anchete distincte în legătură cu această tragedie.

Cea mai mediatizată în ultimele zile este cea referitoare la întârzierea cu care a fost declarată 'zonă roșie' în localitățile Nembro și Alzano Lombardo, afectate în mod deosebit de epidemie.

Guvernul central și liderii din Lombardia își atribuie reciproc responsabilitatea acestei întârzieri, care a avut un impact dramatic asupra saturării sistemului sanitar, creșterii mortalității și extinderii epidemiei în această regiune.

SURSA:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău