Italia permite ca o navă umanitară cu 800 de migranți, printre care copii și femei însărcinate, să acosteze în Sicilia

  • 07 Noiembrie 2021 09:48
Italia permite ca o navă umanitară cu 800 de migranți, printre care copii și femei însărcinate, să acosteze în Sicilia

Italia a permis ca o navă umanitară care transporta aproximativ 800 de migranți salvați pe mare, între care sute de minori și cinci femei însărcinate, să acosteze la Trapani, Sicilia, a anunțat ONG-ul german Sea Eye.

Autorizarea de debarcare vine la doar câteva ore după ce o organizație umanitară a livrat pe navă ajutor de urgență, în special alimente și pături.

Nava Sea Eye 4 a salvat miercuri aproape 400 de persoane care erau într-o ambarcațiune din lemn care risca să se scufunde, scrie DIGI24.

La bordul Sea Eye 4 sunt peste 200 de minori și cinci femei însărcinate, a transmis ONG-ul într-un comunicat. 200 de persoane au primit îngrijiri medicale până acum la bordul navei.

''Echipa noastră lucrează până la limita a ceea ce este uman posibil'', a subliniat președintele Sea Eye, Gordon Isler, înainte ca autorizarea de debarcare să fie anunțată.

Italia este unul dintre principalele puncte de intrare în Europa pentru migranții din Africa de Nord, în principal din Tunisia și Libia, de unde plecările sunt în creștere semnificativă față de anii precedenți, scrie Agerpres.

Aproape 55.000 de migranți au debarcat în Italia de la începutul anului, față de puțin sub 30.000 în 2020, potrivit datelor Ministerului de Interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău