Italia | Opt persoane au murit și două au fost rănite grav după căderea unei cabine de teleferic

  • 23 Mai 2021 16:07
Italia | Opt persoane au murit și două au fost rănite grav după căderea unei cabine de teleferic

Opt persoane au murit și două au fost rănite grav duminică după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, stațiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei, a anunțat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare, transmite Agerpres.

"Bilanțul provizoriu este de opt morți și doi răniți transportați de urgență la spitalul pediatric Regina Margherita din Torino", a precizat purtătorul de cuvânt citat, Walter Milan.

În imagini transmise de pompieri se văd rămășițele cabinei într-o zonă împădurită extrem de abruptă, ceea ce îngreunează mult accesul.

Acest teleferic pentru turiști leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălțime de aproape 1.500 de metri, oferă o priveliște spectaculoasă asupra Alpilor.

Accidentul, survenit la 300 de metri de vârf, ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei în care se aflau 11 persoane, conform agenției de presă ANSA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău