Italia modifică regulile de acces pe teritoriul său

  • 02 Martie 2022 12:51
Italia modifică regulile de acces pe teritoriul său

Începând cu data de 1 martie 2022, au fost modificate regulile de intrare pe teritoriul Italiei, informează Autoritatea Aeronautică Civilă.

A fost anulată lista cu țările repartizate pe zone. Astfel, pasagerii care doresc să intre în Italia sunt obligati sa respecte una din următoarele cerințe:
 
  • Să prezinte Certificatul Digital de Vaccinare cu vaccinurile aprobate de EMA - Comirnaty (Pfizer/BioNTech) , Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca), Janssen Pharmaceutica NV (Johnson&Johnson). Termenul nu trebuie să depășească 9 luni de la ultima doză administrată. Se acceptă și doza booster.
  • O dovadă de recuperare după Covid19 - certificatul de recuperare să dovedească că de la infectare nu au trecut mai mult de 180 zile însă mai mult de 11 zile sa un test RT-PCR NEGATIV efectuat nu mai devreme de 72h până la intrarea în țară sau un test Antigen, efectuat cu 48h până la intrare în țară.
 
Copiii până la 6 ani sunt scutiți de cerințele enumerate mai sus.
Ramâne în vigoare obligativitatea completării formularului online PLF: (cu cel mult 48h până la decolare) https://app.euplf.eu/#/
Ca excepție se acceptă și pe suport de hârtie.
Pasagerii care nu pot prezenta unul din actele confirmative de mai sus, vor fi plasați în autoizolare pe o perioada de 5 zile.
 
Mai multe informații aici:
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău