Italia/migranți: Justiția confirmă eliberarea Carolei Rackete

  • 17 Ianuarie 2020 20:00
Italia/migranți: Justiția confirmă eliberarea Carolei Rackete

Curtea de casație italiană a confirmat vineri validitatea eliberării în iulie a Carolei Rackete, căpitanul german al navei umanitare Sea-Watch 3 care a acostat cu forța în insula Lampedusa pentru a debarca 40 de migranți salvați pe mare, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Respingând recursul pe care Parchetul l-a formulat după eliberarea Carolei Rackete, Curtea a luat o decizie ''coerentă din punct de vedere instituțional și juridic'', a declarat avocatul Alessandro Gamberini.

Curtea trebuie să publice în termen de 30 de zile motivația deciziei sale.

''Curtea supremă italiană a confirmat astăzi că nu ar fi trebuit să fiu arestată în iunie pentru că am salvat vieți. Este un verdict important pentru toate persoanele care fac salvări pe mare. Nimeni nu ar trebuie să fie urmărit în justiție pentru că a ajutat persoane în nevoie'', a reacționat Carola Rackete pe Twitter.

În schimb, liderul partidului Liga, Matteo Sallvini, ministru de interne la data producerii faptelor, a calificat drept o ''rușine'' această decizie a Curții de casație.

Autoritățile italiene au sechestrat vasul Sea-Watch 3 după un incident pe insula Lampedusa, în care căpitanul navei, Carola Rackete, a forțat intrarea în port pentru a debarca 40 de migranți ce fuseseră salvați.

La sosirea în portul Lampedusa, Carola Rackete a fost plasată în arest la domiciliu, dar a fost eliberată după câteva zile. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău