Italia mărește „lista roșie”. Pe lângă R.Moldova, cetățeni din alte țări europene nu mai sunt primiți în peninsulă

  • 16 Iulie 2020 19:59
Italia mărește „lista roșie”. Pe lângă R.Moldova, cetățeni din alte țări europene nu mai sunt primiți în peninsulă

Italia închide ușa pentru Serbia, Muntenegru și Kosovo, de teama contaminării. Ministrul Sănătății de la Roma a trecut cele trei țări balcanice pe lista roșie, așa că nu locuitorii lor nu mai pot ajunge în peninsulă, pe nicio cale. Nici măcar să tranziteze Italia nu mai pot, pentru moment.

Totul, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus din aceste țări. Recent, pe lista roșie a italienilor au fost plasate și alte țări, precum Republica Moldova, Bosnia Herțegovina, Macedonia de Nord.

Presa din Italia scrie de câteva zile că aceeași interdicție ar putea fi aplicată și cetățenilor din România, dacă se agravează situația epidemiologică de la București.  

Sârbii nu mai pot trece de astăzi nici granița cu Bulgaria, din cauza înmulțirii alarmante a cazurilor în țara lor. Au voie doar să tranziteze teritoriul bulgar pentru a se întoarce în Serbia, cu condiția să părăsească Bulgaria cât mai repede.

Guvernul de la Sofia a luat decizia după ce Uniunea Europeană a exclus Serbia de pe lista țărilor terțe sigure. Serbia avea cu Bulgaria și Grecia un acord privind libera circulație a persoanelor. Însă între timp, din 6 iulie, autoritățile elene au interzis intrarea sârbilor.

Serbia a raportat ieri 350 de cazuri noi. Cu mii de bolnavi internați, 170 intubați și sute de cazuri în rândul cadrelor medicale, sistemul sanitar al țării vecine este la limită. Până acum 430 de oameni au murit din cauza infecției.

 

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău