Italia luptă în continuare cu numeroase incendii forestiere

  • 11 August 2021 16:57
Italia luptă în continuare cu numeroase incendii forestiere

Incendiile forestiere violente continuă să provoace daune uriașe în Italia, iar pompierii sunt suprasolicitați în timp ce zeci de focare sunt active în regiunile continentale sudice și în Sicilia, relatează DPA, citat de AGERPRES.

Peste 300 de incendii forestiere au fost raportate marți, într-un interval de 12 ore, potrivit autorităților.

Șapte aeronave pentru stingerea incendiilor au fost mobilizate din nou miercuri dimineață, monitorizând răspândirea focarelor și aruncând apă peste flăcări.

În Sicilia, mai multe incendii declanșate recent erau active miercuri dimineață în regiunea Parcul Natural Regional Madonie, conform imaginilor video surprinse de departamentul de pompieri.

Regiunea Calabria din sudul Italiei a fost deosebit de afectată de incendii. Pompierii au fost deja mobilizați de mii de ori în acest an pentru a combate incendiile din regiune și, cu toate că numărul acestora îl depășește cu mult pe cel înregistrat în 2020, rămâne redus în comparație cu 2017, un an marcat de incendii forestiere deosebit de grave.

În Calabria, flăcările afectează în principal teritoriul Parcului Național Aspromonte, înscris de UNESCO pe lista geoparcurilor. Flăcările au închis o cale de acces către o biserică populară printre pelerini în această perioadă a anului, a relatat miercuri agenția de știri ANSA, multe persoane fiind astfel nevoite să se întoarcă din drum.

Marți, directorul parcului a lansat din nou un apel pentru sporirea asistenței acordate în lupta împotriva flăcărilor și a avertizat asupra producerii unei potențiale catastrofe.

Autoritățile au anunțat miercuri că valul de caniculă care afectează în prezent numeroase regiuni din Italia va continua, temperatura în Sicilia putând trece de 40 de grade Celsius, potrivit prognozelor.

Seceta și vântul intens sunt, de asemenea, factori ce contribuie la această situație, iar în multe cazuri se presupune că incendiile au fost declanșate în mod deliberat, notează DPA.

Autoritățile din municipalitatea italiană Mesoraca (sud) au evacuat rezidenții din cauza amenințării incendiilor forestiere. Flăcările au ajuns în vecinătatea caselor după cum reiese din înregistrarea video dată publicității de departamentul de pompieri marți seară. Mesoraca este situată în regiunea Calabria, între capitala regiunii, Catanzaro, și orașul Crotone.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău