Italia, lovită de inundații în nord și de incendii în sud: „Situația este gravă și dezastruoasă”

  • 01 August 2021 11:32
Italia, lovită de inundații în nord și de incendii în sud: „Situația este gravă și dezastruoasă”

Italia se confruntă zilele acestea cu fenomene meteorologice extreme. În nord, țara este grav afectată de inundații în urma ploilor abundente, în timp ce în sud, temperaturile ridicate au ajutat la răspândirea a sute de incendii, unele dintre ele extrem de aproape de zonele rezidențiale, potrivit serviciului italian pentru intervenții de urgență.

În Lombardia a fost decretat cod roșu de alertă după ce ploile abundente din apropierea lacului Como au produs inundații și alunecări de teren. Satul Laglio a primit chiar o ofertă de ajutor din partea actorului George Clooney.

Alerte meteorologice au fost, de asemenea, în vigoare și în multe alte zone din nord, inclusiv regiunea Toscana și orașul Veneția.

În acest timp, flăcările se extind în sud, în special în apropierea orașului Catania din Sicilia. O plajă cunoscută a fost mistuită, iar flăcările s-au apropiat extrem de mult de aeroportul din Catania, care a fost închis timp de mai multe ore. Pompierii luptă în Sicilia cu peste 100 de incendii.

Seceta, temperaturile ridicate și vântul puternic din ultimele zile au contribuit la răspândirea flăcărilor. Cele mai multe dintre incendii au fost provocate de neglijență sau intenționat, spun anchetatorii.

În cadrul unei conferințe de presă organizate sâmbătă, șeful agenției de apărare civilă, Fabrizio Curcio, a declarat că situația este gravă și dezastruoasă, punând în pericol fermele, animalele și stațiunile de vacanță, scrie Agerpres.

Curcio a mai informat că 12 avioane de stingere a incendiilor acționează deja în Sicilia și că se lucrează pentru a aduce mai mulți pompieri pe insulă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău