Italia își redeschide întreprinderile la 4 mai, iar școlile în septembrie

  • 26 Aprilie 2020 13:46
Italia își redeschide întreprinderile la 4 mai, iar școlile în septembrie

Italia începe să-și deschidă fabricile la 4 mai, în cadrul măsurlor de ieșire din izolare, și preconizează să amâne în septembrie întoarcerea la școală, anunță premierul Giuseppe Conte într-un interviu acordat ziarului La Repubblica, relatează Reuters.

”În acest moment lucrăm în vederea autorizării redeschiderii unei bune părți a activităților, de la industrie la construcții”, declară șeful Guvernului, precizând că un plan de ieșire din izolare urmează să fie prezentat cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare, potrivit news.ro.

Cea mai îndoliată țară de pandemia covid-19 în Europa, Italia a fost prima care a impus o izolare generală a populației, la începutul lui martie.

Întreprinderile este necesar să îndeplinească măsuri sanitare stricte înainte de a fi redeschise, avertizează Giuseppe Conte, însă unele societăți considerate ”strategice” - orientate către export - ar putea redeschide încă de săptămâna viitoare, în baza unei autorizări din partea prefecților.

Premierul anunță că Guvernul preconizează o redeschidere a instituțiilor școlare în septembrie și subliniază că studii arată că riscul contagiunii rămâne foarte ridicat și că învățământul la distanță funcționează bine.

Italia a înregistrat 26.384 de morți și 195.351 de contaminări de la apariția primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus în țară, la 21 februarie, potrivit ultimului bilanț publicat sâmbătă de Protecția Civilă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău