Italia intensifică campania de vaccinare în rândul adolescenților înainte de începerea anului școlar

  • 11 August 2021 19:25
Italia intensifică campania de vaccinare în rândul adolescenților înainte de începerea anului școlar

Guvernul italian a cerut regiunilor să acorde prioritate vaccinărilor anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 12-18 ani, într-un efort de a extinde campania de imunizare înainte de reînceperea anului școlar și a activităților sportive în întreaga țară, relatează Reuters, citat de AGERPRES.


Într-o scrisoare adresată guvernatorilor regionali, comisarul special al guvernului pentru COVID-19 Francesco Paolo Figliuolo a cerut miercuri regiunilor să vaccineze adolescenții fără ca aceștia să solicite o programare.

„Pentru a accelera vaccinările în rândul tinerilor cu vârste între 12 și 18 ani ... ar trebui să le acordați prioritate chiar dacă nu au programare", a scris Figliuolo, spunând că noua regulă ar trebui să se aplice începând cu 16 august.

Cele 20 de guverne regionale din Italia se află în prima linie în ceea ce privește responsabilitatea pentru organizarea și efectuarea vaccinărilor.

Aproximativ 40% din cei circa 4,6 milioane de italieni cu vârsta sub 19 ani au primit cel puțin o doză de vaccin și aproximativ 23% sunt pe deplin vaccinați, arată ultimele date guvernamentale.

Vaccinurile Moderna și Pfizer sunt singurele vaccinuri anti-COVID-19 aprobate pentru adolescenți în Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău