Italia | Începe demolarea podului prăbușit la Genova, unde au murit zeci de oameni

  • 15 Decembrie 2018 13:19
Italia | Începe demolarea podului prăbușit la Genova, unde au murit zeci de oameni

Autoritățile italiene vor inaugura oficial sâmbătă șantierul podului de la Genova care s-a prăbușit parțial în august, costul lucărilor de demolare și excavare fiind estimat la 19 milioane de euro, a informat un decret semnat vineri, potrivit AFP.

Un consorțiu de cinci firme italiene se va ocupa de acest șantier, a precizat un comunicat al Ministerului italian al Infrastructurii și Transporturilor.

"Este un moment important pentru întreaga țară", a comentat vineri ministrul infrastructurii și transporturilor, Danilo Toninelli, recunoscând, în același timp, că "provocarea reconstrucției rapide a podului cu siguranță nu este simplă".

Un pod nou a fost promis pentru toamna anului 2019.

La 14 august, prăbușirea viaductului Morandi, care lega orașul Genova și portul său de autostrăzi spre alte orașe italiene și spre Franța, a făcut 43 de moți și zeci de răniți, amintește Agerpres.

Justiția italiană a deschis o anchetă împotriva a 20 de persoane și a companiei Autostrade per l'Italia (Aspi), operatorul privat al autostrăzii, pentru omor din culpă și nerespectarea normelor de securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău