Italia impune de joi, 16 decembrie test negativ obligatoriu pentru toți călătorii care sosesc din UE

  • 15 Decembrie 2021 12:46
Italia impune de joi, 16 decembrie test negativ obligatoriu pentru toți călătorii care sosesc din UE

Italia a anunțat restricții de intrare pe teritoriul său începând de joi pentru călătorii proveniți din țările Uniunii Europene, care vor trebui să facă dovada unui test negativ la coronavirus, iar, în plus, cei nevaccinați să intre în carantină timp de cinci zile, informează AFP, citat de AGERPRES.

Decretul, semnat marți seara de ministrul sănătății, Roberto Speranza, 'prevede prezentarea obligatorie a unui test negativ la plecarea (spre Italia) pentru toate persoanele care sosesc din țările Uniunii Europene', a indicat un purtător de cuvânt.

Testul - fie antigen, nu mai vechi de 24 de ore, fie PCR, valabil maxim 48 de ore - devine astfel obligatoriu și pentru vaccinați.

Până acum, cetățenii UE puteau intra în Italia cu un certificat verde care atesta vaccinarea cu schema completă, vindecarea recentă de COVID-19 sau un rezultat negativ la test.

De joi, persoanele nevaccinate vor trebui să intre într-o carantină de cinci zile la sosire, în plus față de obligația de a prezenta un test negativ. Cele care sosesc din afara UE erau deja plasate în carantină.

Noile măsuri, în vigoare între 16 decembrie și 31 ianuarie, survin pe fondul unui nou val epidemic în Europa, marcat de răspândirea rapidă a variantei Omicron, care, potrivit primelor studii, s-ar putea dovedi mai rezistentă la vaccinuri și mai transmisibilă decât Delta, dominantă în prezent.

Italia, care a plătit un tribut greu cu peste 130.000 de morți de la debutul pandemiei, a raportat marți peste 20.000 de cazuri noi de infectare și 120 de decese. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău