Italia ia în considerare introducerea de noi restricții pentru sărbători

  • 14 Decembrie 2020 12:45
Italia ia în considerare introducerea de noi restricții pentru sărbători

Italia ia în considerare introducerea unor restricții COVID mai dure la nivel național în timpul sărbătorilor de Crăciun și Revelion, în contextul în care îngrijorările legate de o posibilă creștere a numărului de cazuri în ianuarie cresc.

După ce restricțiile impuse în luna noiembrie au fost relaxate, mulțimi de cumpărători s-au îngrămădit în centrele comericale din numeroase orașe, duminică, în aceeași zi în care Italia a declarat 484 de decese cauzate de coronavirus. Sâmbătă, Italia a depășit Marea Britanie și a devenit țara europeană cu cel mai mare număr de decese asociate cu COVID-19.

Guvernul ar putea decide să introducă țara în carantină de "zonă roșie" din 24 decembrie până pe 2 ianuarie, prelungind interdicțiile impuse noaptea, interzicând deplasările non-esențiale și închizând magazinele, barurile și restaurantele în week-enduri și de sărbători, cu excepția celor care vând bunuri esențiale, a anunțat presa italiană. O decizie va fi luată în timpul unei întruniri dintre premierul Giuseppe Conte, miniștrii și comitetul științific care consiliază guvernul de la începutul pandemiei, întrunire care are loc luni dimineață.

Măsura ar urma uneia similare adoptate de Germania, care duminică a declarat că majoritatea magazinelor vor fi închise de miercuri până pe 10 ianuarie, după ce a declarat 321 de decese și 20.200 de cazuri de coronavirus în 24 de ore. "Mulțimile sunt nejustificabile, iraționale, iresponsabile", a declarat ministrul afacerilor regionale, Francesco Boccia, pentru cotidianul italia "La Repubblica". El a afirmat că "afacerile și sănătatea sunt ireconciliabile în acest moment", adăugând că aprobă decizia Germaniei. Anterior în cursul lunii noiembrie, guvernul a aprobat reguli pentru a evita creșterea numărului de infectări de Crăciun și Anul Nou, interzicând slujba religioasă de la miezul nopții și deplasarea între orașe. Acesta a decis recent ca în zilele de Crăciun, a doua zi de Crăciun și cea de Anul Nou, italienii să nu își părăsească orașul și ca actuala interdicție nocturnă să fie prelungită până la 7:00 dimineața de Anul Nou.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău