Italia | Experții atrag atenția că partea de vest a podului prăbușit la Genova este nesigură

  • 23 August 2018 18:20
Italia | Experții atrag atenția că partea de vest a podului prăbușit la Genova este nesigură

În afară de capătul estic al podului rutier de la Genova care s-a prăbușit săptămâna trecută, experții spun că și partea de vest rămasă în picioare este nesigură, relatează dpa.

Evaluarea a fost făcută publică joi de un grup de experți însărcinați de procurorul de stat, a declarat anchetatorul-șef Francesco Cozzi, conform agenției de știri Ansa.

Procurorii nu au deschis încă nicio investigație asupra vreunei persoane, a adăugat Cozzi.

Podul Morandi s-a prăbușit la 14 august în timpul unei furtuni, iar peste 30 de mașini și camioane au căzut de la o înălțime de 45 de metri. În total, 43 de persoane și-au pierdut viața.

Luni, pompierii au închis complet accesul în zonă, fără a le mai permite persoanelor evacuate să revină la locuințe pentru a-și lua bunurile, deoarece dinspre fragmentele de pod rămase se auzeau zgomote suspecte.

Podul făcea legătura între partea de est și parte de vest a orașului Genova, un port din nord-vestul Italiei care este prins între mare și munți și care acum se confruntă cu uriașe probleme de trafic.

Experți tehnici însărcinați de Ministerul Infrastructurii și Transportului din Italia să analizeze dezastrul au recomandat ca rămășițele podului prăbușit să fie rapid demolate sau consolidate pentru a se preveni noi accidente.

Miercuri, președintele provinciei Genova a cerut ca rămășițele podului să fie demolate "cât mai repede posibil".

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău