Italia | Etna aruncă cenușă; aeroportul din Catania a fost închis

  • 21 Februarie 2022 18:41
Italia | Etna aruncă cenușă; aeroportul din Catania a fost închis

Un nor de fum și cenușă emanat de vulcanul Etna a determinat aeroportul din Catania, cel mai important din Sicilia alături de cel din Palermo, să-și întrerupă traficul luni după-amiaza, relatează AFP, citată de Agerpres.

''Din cauza activității Etnei, spațiul aerian al aeroportului din Catania este în prezent închis traficului'', a anunțat aeroportul Vincenzo Bellini din Catania pe pagina sa de Facebook. ''Niciun avion nu va putea ateriza sau decola'', a precizat sursa citată. 


Foto: (c) Antonio Parrinello / REUTERS

Vulcanul, care domină estul Siciliei și în special orașul-port Catania, a format un fluviu de lavă și un val de fum și cenușă care se întinde pe mai bine de 10 km, potrivit Protecției Civile din Sicilia.

Cenușa a căzut pe drumuri, balcoane și acoperișuri ale unor clădiri din mai multe centre urbane din regiune, printre care Milo și Acireale, a precizat sursa citată.

Etna, cu o suprafață de 1.250 km2 și care are o altitudine de 3.357 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa, cu erupții frecvente de aproximativ 500.000 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău